HEMMA HOS / I LONDON.

hemmahos
DSC_0356
” Det här, är det första man möts av efter man tagit sig upp för den galet branta trappan från ytterdörren. Jag kände direkt, här vill jag bo.
Dryga 4 meter höga vitmålade tegelväggar fångar min uppmärksamhet. En skön känsla av rymd, gammalt möter nytt och roliga idéer. ” Denice

 

DSC_0361
Både Johanna & Michael älskar inredning, en favorit är Svenskt Tenn.

DSC_0360

Lägenheten har en del roliga egenskaper, många asymmetriska väggar. Inbyggda bokhyllor, som den läckra bakom matbordet som de fyllt med sina favoritböcker, tidningar och Voluspa ljus.

 

DSC_0363

 

” Är egentligen inte sa fortjust i den skandinaviska minimalistiska stilen och gillar nar det är mer ombonat. Men mässing, marmor och en och annan designklassiker smyger sig ändå in hemma hos oss fastän jag egentligen är mer för betong och gjutjärn ” Johanna

 

DSC_0367
DSC_0365

” Matbordet & dess dekoration tog all min uppmärksamhet. Gamla loppisljusstakar blandat med svenskt tenn mini vas & kartunderlägg, tillsammans med Tom Dixons Etch Cell i mässing är en dröm för ögat. Som pricken över i:et står det en vacker färgglad bukett ranunkler bredvid. ” Denice

 

DSC_0378
DSC_0370

” Kontoret ligger på plan 2 av 3. En traditionell brittisk lägenhet. De är väldigt smala, och bygger på höjden. Med långa vackra trappor som tar en till de olika planen.
Här kände jag bara, wow. Paret gick all in och målade den läckra mörkgrå färgen på alla 4 väggar. Slängde in ett vackert kinaskåp i mörkt trä, kombinerat med mässing detaljer och den härligt utstickande gröna skrivbordslampan gjorde rummet magiskt på något sätt. ” Denice 

 

DSC_0372
DSC_0373
DSC_0375

Elefantöran gjorde sig perfekt i den vackra krukan från Svenskt Tenn.

 

DSC_0377

” Små detaljer som de här tre minikrukorna med minikaktusar finner man på många olika ställen i hemmet. De har en tanke med varje litet hörn i lägenheten. ” Denice

 

ONE_O_ONE
med Johanna Menzel.

Du verkar ha ett öga för inredning, har du varit intresserad av inredning länge? Och hur började ditt intresse?
” Jag ar alltid föredragit inredning framför mode. När jag pluggade var jag typ den enda på nationen som ödslade studielånet på inredning. Är ganska bra på att få det fint på liten budget och som resultat har jag gjort galna grejer såsom att måla på kakel, betsat golv och restaurerat möbler själv (med varierande resultat). ”

Var brukar du handla din inredning?
” Loppisar, nätauktioner, Svenskt tenn och Love Warriors. Jag älskar engelska ebay och att engelsmännen har så dålig koll: man kan fynda Thonetstolar för någon femtilapp och Spodeporslin för några kronor! ”
Vilken stil skulle du säga att ni har?
” Bohemian chic/romantisk med asiatiska inslag. Är egentligen inte sa fortjust i den skandinaviska minimalistiska stilen och gillar nar det är mer ombonat. Men mässing, marmor och en och annan designklassiker smyger sig ändå in hemma hos oss fastän jag egentligen är mer för betong och gjutjärn. ”
Har du något bra inredningstips?
” Det här kommer låta flummigt men det gör mycket att satsa på möbler som har en ”själ”. Jag försöker undvika att köpa saker som massproducerats i typ Bangladesh, tycker sällan dom bidrar till helheten. ”
Var hittar du din inspiration?
” I första hand hotell och restauranger over hela varlden, till exemplel så är designen på vårt nya kök mer eller mindre snodd från Highroad Brasserie (Soho Houseägd restaurang utanför London). Jag läser även en massa svenska intredningsmagasin och bloggar. ”

 

Vilken är din favorit möbel/inredningsdetalj?
” För tillfället vår underbara Nain-matta. Det tog mig typ femton år att spara ihop till och nu kan jag inte få nog av den.. Annars ar jag besatt av doftljus och jag har säkert 30 stycken fran Voluspa. ”

 

Tack till fina Johanna & Michael för jag fick titta in hos er i ert magiska hem.

Foto & Text: Styling By Denice

footer

Rekommenderade inlägg