Karlaby Kro ♡


 

 

En underbar vistelse på…

Karlaby Kro

Som ni läste i mitt senaste ”Österlen Guide” inlägg så checkade vi in på underbara Karlaby Kro på Österlen efter en dag fylld med sevärdheter & utflykter.
Ett helt magiskt ställe. En idyll ute på vischan. Denna helgen var det vi tillsammans med 3 andra par som bodde där – hur ofta bor man på hotell med så lite folk? Det var helt underbart måste jag säga.

Hela stället är väldigt personligt och mysigt. Det kändes lite som att komma hem till någon, i deras magiska hus. Vi fick äran att bo i en av deras sviter. På soffbordet stod en egenplockad blomsterbukett, drömmen om ni frågar min! Ett hotell där man gjort allt det för sina gäster. Jag skulle välja ett sådant hotell alla dagar i veckan framför ett stort hotell.

Efter att vi checkat in och firat med ett glas bubbel bytte vi om till morgonrockar och kilade ner till orangeriet där den magiska poolen låg. Vi bastade och tog oss ett litet dopp. Lagom efter badet serverades det 3-rätters i ”lilla salen”. Vi blev placerade vid ett superfint bord intill ett fantastiskt fönster. Menyn var så god, och annorlunda (på ett bra sätt!) Ni vet sådan mat man väldigt sällan äter, eller tillagar själv. Kan varmt rekommenderas!

På morgonen dagen efter serverades det en supergod frukost – uppdukad i ”mellanrummet” och ett bord var dukat till oss i ”stora salen”. På buffén fanns allt man kunde önska sig på ett sådant här ställe. Nybakta bullar, hemmagjorda marmelader, väl utvalda pålägg, egengjord avocadoröra, scrambled eggs, bacon och på sidobordet bland yoghurt & muesli fanns det små skålar med turkisk yoghurt & chia pudding samt en hälsa-shot. Helt perfekt frukost!

Slutligen vill jag än en gång säga att detta var en helt underbar upplevelse och magisk ställe att bo på.
Servicen var outstanding, vi fick träffa en trevlig dam första kvällen och dagen därpå var det en annan trevlig kvinna. Älskar ställen som har förstått det här med bra service, pricken över i:et.

Rekommenderade inlägg