Tips Från Coachen.

DSC_0005DSC_0006Kom nyss hem från möte och trevligheter i soliga stan. Första dagen jag inte behövde ta på mig vinterjackan! Så himla skönt. Mötet kommer jag berätta mer om senare, men mycket trevligt i alla fall. Hann även med ett gympass imorse, känns bra! Bra start på veckan. Kom hem och tänkte jaha, vad ska vi laga idag? 

DAGENS LUNCH: Parmesandoftande Gojiomelett. 
Du behöver: 2 ägg, 1 msk matlagningsgrädde, 1 msk vatten, salt&peppar, 1 tsk chiafrön (jag använde Linfrö), 1/4 dl riven parmesanost, 1 msk hackad persilja, 1/2 msk grovhackade nötter, 1 msk torkade gojibär. 
Du gör: Vispa ihop ägg, grädde, vatten, salt, peppar och fröna. Stek en eller två små omeletter i matfett (smör/olja). Strö över ost, persilja, nötter och gojibären när omeletten stelnat till hälften. 
Servera med: Blandad sallad med tomater och övriga grönsaker. Jag tillade fetaost + balsamico. LOVE. 

Just got home from a day downtown with a meeting, and just walking around in the lovely sunny (but cold) weather. I could finally wear something else than my winter coat. Happiness! I also had time to go to the gym, a nice leg&butt workout – anyway, when I got back home I asked myself, what should I cook today?

TODAYS LUNCH: Lovely parmesan & Goji berry/wolfberry omelet. 
You need: 2 eggs, 1 tbsp fat cream for food preparation, 1 tbsp water, salt&peppar, 1 tsp flaxseed, 1/4 dl grated parmesan cheese, 1 tbsp chopped parsley, 1/2 tbsp chopped nuts, 1 tbsp dried goji berries/wolfberries. 
You do: Whisk the eggs, fat cream, water, salt, pepper and seeds in a bowl. Fry one or two small omelets in some butter/oil. Strew over the cheese, parsley, nuts and goji berries/wolfberries when the omelet has stiffen halfway. 
Serve with: Mixed greens, tomatoes and your favorites. I added some feta cheese and balsamico. LOVE.

Rekommenderade inlägg