Renoverings Helg…


Så här ser det ut i vårt kök just nu… Lister, lister, lister. 
Det är alltså här jag har hållit till med min målning. Skönt att se ett resultat. I nästa vecka ska vi beställa vårt golv, som ska läggas snart, så slipper vi detta flytspackel till golv. 

Väggpanel steg 1.

För att få en mer ”ordentlig” panel så valde vi att bygga på väggen så att panelen skulle hamna ”utanför” väggen och inte direkt på. Vi använde oss av MDF-skivor som vi satte efter varandra. Jag önskade en högre panel då soffan kommer ta en del av panelen, så tänkte jag att det kunde vara snyggt om man såg panelen ovanför soffan och andra möbler. MDF skivan var 120×240 så det blev perfekt att lägga de ner och därefter blev höjden på panelen 120cm.


Världens bästa snickare aka. pappi är i full gång med golvlisterna som ska sitta snyggt med resten av panelen. Han är en perfektionist – men vem vill inte ha 110% snyggt resultat liksom? 

Väggpanel steg 2. 

 

När vi hade fäst ut alla MDF skivor intill varandra så blev det en liten ”spricka” i mellan båda skivorna, och eftersom det är ett gammalt hus och allt rör på sig byggde pappa en specialare så att det aldrig skulle synas. Vi sågade ut mindre MDF bitar och satte utanpå (alltså ovanför skarven) och även upptill så att det blev som en stor ram. Innuti ramen ska sedan dekorlisterna sättas upp så vi får ”spegellooken”.

Väggpanel steg 3.

 

Målning. En massa målning. När allt nu satt på plats så skulle allt målas med grundfärg. 3 gånger målade vi de med grundfärg för att den mörka MDF skivan inte skulle lysa igenom. Sen när dekorlisterna sitter på plats ska allt målas en sista gång med den riktiga färgen. Vi kommer att ha en vit panel, och kommer istället måla väggen ovan i en ljusbeige kalkfärg för att få in lite värme i rummet, samt att panelen får lysa lite mer än om allt hade varit vitt.

Väggpanel steg 4.

 

Här är panelen målad 2 gånger, så en omgång till ska på sen är det dags att fästa alla dekorlister. Jag & Marcus spenderade flera timmar i detta rum för att komma fram till storlek, form & mått på våra speglar. Lättare sagt än gjort. Då alla väggar eller ”Ramar” är olika stora krånglade det till det lite grann. När vi äntligen kom fram till ett mått stötte vi på nästa problem – vägguttag. På den ena väggen hamnade listen i våra uträkningar mitt i uttaget, och det vill man ju inte ha.. Så då fick vi räkna om.
Till slut kom vi fram till ett bra mått som vi tror kommer passa perfekt här.

Imorgon måndag ska pappi till vår lägenhet och specialbygga. Alla idéer jag har kommit på är lättare sagt än gjort, så det är verkligen tur jag har sån grym snickare till pappa som kan lösa allt! Ska bli så spännande att se resultatet efter han har grejat.

Nu vill man ju bara bli klar & flytta in. 
Som vi längtar!

Hur har er helg varit? 
Vår har som sagt handlat om renovering & målning. Måla, måla, måla.
Istället för att köpa färdiga vita lister så har vi köpt allt i furu för att få handmålade lister med lite mer ”
original-känsla” i de, samt den rätta vita färgen. Alla spraymålade lister i vit heter 0502Y, dvs en liten liten nyans gul. Då vi ska måla alla våra väggar & fönster med 0500 så kommer listerna se gula ut – därför kör vi på furu.

Men vi har också hunnit med sovmorgnar, mys, god mat & träffat min familj, nu ska vi strax iväg till Marcus föräldrar på söndagsmiddag & bara bli bortskämda ♡

KRAM!

Rekommenderade inlägg