Golvmålning & Köksmontering…

VARDAGSRUMMET – Det känns så stort nu när allt ”skit” är bortplockat. Panelen & vår kalkfärg blev magiskt!
Nu till golvet… Här ser ni bilder ”Före & Under”.. Efter bilderna får ni vänta lite på…
KÖKET
– Idag var det dags för fläkten från SMEG att komma på plats. Duktiga pappi & bror! WOW säger jag bara, det blev verkligen helt fantastiskt bra! Så nöjd!! (Ni ska få bättre bilder snaaaaart)

LÄGENHETS FRAMSTEG …

(Ursäktar för kvalitén på bilderna, men mobilbilder i en halvmörk lägenhet blir inga superduper bilder.)

Det närmar sig inflyttning med stormsteg, så det är nu säcken ska knytas ihop så att säga.
Jag & Marcus bestämde oss för att vitvaxa plankgolvet i vardagsrummet, som vi hittade under förra ägarens 3stavs parkettgolv. Jag åkte till Colorama i lördags och fick superbra hjälp. Dock trodde jag inte det krävdes så mycket jobb & produkter för detta jobb, men men – det var bara att sätta igång!

1. På lördagen började vi med att dammsuga rent golvet. Sen körde vi igång med steg 1. Att ”luta” golvet. Vi fick reda på att om vi gjorde detta skulle den vita pigmenteringen i golvet hålla längre, så det körde vi på! Denna skulle målas på golvet, sen skulle det torka i 24 timmar.

2. På söndagen var vi tillbaka igen! Då skulle hela golvet ”torrborstas” (ett jäkla jobb kan jag säga!) och sedan dammsugas rent. Efter detta var det dags för den vita vax-oljan ”snow”. Eftersom det tog längre tid än vi förväntat oss på lördagen fick vi först börjat med detta på tidig eftermiddag – vilket innebar att det hann bli mörkt utanför.. Vi hade alla lampor vi kunde hitta, svårt att måla golv om man inte ser ordentligt. Färgen ska ju bli jämn. Lättare sagt än gjort!

3. Efter att ha torkat 24h den med, så var det dags för slutjobbet – att måla golvet med en ”lack”, själva ytan för att kunna använda golvet alltså. Denna målades på ca 2 timmar. De övriga lagren tog lite längre tid.

Ni kan tro att jag hade ont i både knän & rygg efter dessa tre dagar.. haha!
Men men, ska det vara fint får man lida pin – right? 

Nu ska det bara få torka och gotta sig tills fredag, då sätter vi på plats soffan förhoppningsvis!!
Och på lördag går flytten.. spännande!

♡♡♡

2 kommentarer till “Golvmålning & Köksmontering…

  1. Alltså så fint det blir! Rena drömmen. Minns hur vi slet med vårt golv i mörka vinterkvällar med. haha. Kram på dig <3

    1. Tack finis!! Vad glad jag blir för din kommentar! Haha vilket slit – men det är kul att kunna säga att man själv gjort det & slutresultatet väger upp för jobbet! 🙂 kram på dig fina du!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg