Före/Under/Efter Renovering!

Välkommen in till vår renovering.
Ett långt intressant inlägg om hur hela renoveringen gått, före/under/efter bilder från alla rum. Börja se förvandlingen nu…

KÖK

Före

När vi köpte lägenheten såg köket ut så här… Ett kök i ek/vitt med svart kakel och stora silvriga synliga vitvaror. Inte helt i vår smak.. Köket var ändå över 10 år gammalt så vi tyckte inte det var så farligt att byta ut det. Vi fick det sålt på blocket, så då gjorde vi någon annan glad också ju – win win!
I köket låg det också 3-stav parkettgolv i ek eller valnöt som inte lyfte lägenheten om man säger så. Vi tyckte lägenheten blev mörkare och ”lägre i tak” med det golvet så det drog vi upp. Vi blev så glada när vi i ena hörnan av rummet hittade gammalt plankgolv, men när vi drog upp mer och mer så såg vi att golvet var förstört av murbruk.. Så istället fick vi hitta en annan lösning.. Vi letade efter ett golv i gammal stil, som liknade plankgolv – och det hittade vi till slut! Ett ”SILJA” golv i minsta bredd 11,3cm var det minsta. Och de riktiga brädorna var 10cm så det blev ju väldigt bra!
Under

Köket lyckades vi sälja på Blocket, vilket var så skönt – vi fick pengar för det och vi slapp ta ner det / slänga det. Så här såg det ut efter att killarna som hade köpt det – lämnat.
Köket hade från början två smala ingångar – som vi inte tyckte om. Vi gillade inte heller planlösningen på köket, dvs där köket stod innan. Det vi gjorde istället var att flytta ingången till köket mer i mitten och större (ett valv som vi gjorde i samma storlek som original valvet till badrummet, så de skulle se likadana ut. I den andra öppningen satte vi in ett gammalt industrifönster för att fortfarande få in/släppa ut ljuset, samt skapa ett konstverk.

Något som kan vara kul att veta var att det låg ytterligare ett annat golv i hallen, med nivåskillnad till både ”lilla hallgolvet” utanför badrummet, samt in till köket vilket vi tyckte var lite synd. Så vi flytspacklade köksgolvet för att komma upp i samma nivå som hallgolvet och sen lade vi samma golv i hallen som köket. Det blev så bra!

Efter

Det är egentligen supersvårt att bestämma vilket rum som är finast, för köket blev ju så jäkla snyggt det med. Wow, nu när man ser före/under bilderna och sen tittar in i köket så tänker man bara, wow. Tänk vilken resa vi gjort! Från det där, till detta…
Det vi blev mest nöjda med i köket var att vi satsa på grått, det blev så coolt! Och sen att vi valde en köksö på hjul, så jäkla smart! Den kan placeras vart man vill efter tycke. Just nu har vi den i mitten, men när vårt matbord kommer kanske vi ställer den mot väggen till vardagsrummet eller mellan fönsterna, man kan ändra utseende på köket från dag till dag. Så smart!


(Det fattas tyvärr fortfarande lite målarfärg på några ställen – vi vet, men tänk bort de små fläckarna!)

VARDAGSRUMMET

Före

Ett vackert gammalt rum, med ett superfint ljus från dessa fina fönster..
Däremot gjorde det ont att se ett sådant golv liggandes där.. Ett 3stavs ek-parkettgolv i en sekelskiftslägenhet. Så något av det första vi gjorde här var att riva upp golvet – och vad hittade vi? Ett gammalt plankgolv i bra skick! Gud så glada vi blev.

Under

Vi hade bestämt oss för att sätta in en bröstpanel här, sen hur den skulle se ut var lättare sagt än gjort att bestämma. Med hjälp av vår duktiga snickare Bygg-Anders så fick vi många bra tips & förslag. Nedan kan ni följa panelens resa – från stora fula MDF skivor som vägde ton upp för trapporna, till vita vackra paneler. Vi blev verkligen så nöjda!
Det vi visste var att de inte skulle ”synas” för mycket om vi behöll vit färg på väggen ovan, så vi körde på en kalkfärg, i beige ton. Vår målare hjälpte oss hitta rätt – vi använde LADY MINERALS ”Soft Skin” och blev så nöjda!

Golvet fick vi också superfint efter en stor behandlingsprocess – läs mer om hur vi fixade golvet – HÄR.
Efter

Väggpanelerna & väggfärgen blev WOW. Vårt favoritrum i lägenheten.. Golvet blev ju också supersnyggt! Från 3-stavs ekparkett, till slitet gammalt plankgolv – till detta!
Vi hade gärna velat ha pampiga taklister i alla rum, men då vi har ”håltak” dvs – från vägg till tak går det som en båge, därför finns det inget att sätta taklisten på (ingen 90° vinkel) Men detta är också väldigt fint & unikt med hemmet, så istället körde i på vägglister uppe i taket från D-cor.


Det jag är så stolt & nöjd över är också våra valv. Om ni skrollar upp och kikar på ”under” bilden där man ser halva valvet så var det helt vanligt – bara ett stort hål i väggen. Men jag ville få till denna sekelskifts-känslan, så jag kikade på hur vårt valv in till badrummet såg ut (som är original) och köpte lister/foder för att efterlikna. Och här ser ni resultatet!
Dörrfoder i en stor variant och sen avslutade jag med en bit vägglist från D-cor ovanpå. Så snyggt!

HALLEN

Före

”Hålet” rakt fram användes bara till en hatthylla. Vi ville ha plats för mycket kläder/skor + stängd förvaring. Så vi köpte en stor garderob på ikea och sen platsbyggde vår snickare Bygg-Anders den. Det blev så jäkla bra!
Här ser ni också de två ingångarna till köket, vilket vi kände var lite onödigt, samt trångt. Hellre satsa på en större lyxigare öppning. Om ni tittar ordentligt så ser ni elskåpet på ”mittenväggen till vänster” – Det var det första man såg när man kom in i lägenheten, inte så kul… Så istället fick vi flyttat in det i nya garderoben..

Efter

Tadaaa! Hur läckert?
Hallen fick ramas in med nya taklister ifrån D-cor som blev så bra! Fönstret mellan kök & hall blev ju också grymt, och sen garderoben. SÅ BRA! Snygg, smälter in men rymmer så mycket. Praktiskt & Snyggt – bästa kombon!SOVRUMMET/KONTORET

Före

Rummet i sig var väldigt fint redan innan, men väggarna var gammal ”bubblig” tapet som verkligen inte var vacker, sen var golvet egentligen fint – men väldigt gul/orange, och det är inte min favorit… Garderoben var inte så vacker heller – en stor klump i björkträ.. Undrar lite hur man tänkte där. Men platsen för garderob vad bra, så vi valde senare att behålla ”skalet” men att ge den ett helt annat utseende.


Här ser ni vårt extra rum till höger. Ett jättemysigt rum som är format som en glasskon, rummet går ihop som en strut till vänster och till höger finns det ett superfint burspråk.. Perfekt som kontor och barnrum i framtiden.

Under
Efter

Den största skillnaden i detta underbara rummet är ju definitivt golvet! Ett jättefint fiskbensparkett golv som vi (eller inte vi bokstavligen) slipade & vitoljade, och resultatet blev så grymt!
Den andra stora skillnaden är svår att se på bild, men vi har lagt ner mycket pengar på duktiga målare. Alla väggar i lägenheten var ”bubbliga” – en gammal tapet som vi absolut inte ville behålla. Så alla väggar är bredspacklade och målade i flera omgångar.. Resultatet blev så bra!
Garderoben var en stor klump i björkträ innan, nu målade vi den vit, satte upp en ”taklist” och bytte ut inredning, det sista som ska upp nu är vackra linnegardiner framför…
BADRUMMET

Före

I Badrummet låg det plastmatta i en blå/grå nyans, vita plattor på vägg med rosa bård på.. Snyggt! Badrummet var ett väldigt litet sådant, och efter många funderingar och ritningar kom vi ändå fram till att behålla det som det var – rent storleksmässigt. Däremot tänkte vi, om vi måste ha ett litet badrum, då gör vi det lyxigt! Så lyxen tar över så att säga…


Under

Allt skulle rivas ner & tas bort. Då vi ville flytta duschen till motsatta vägg var vi tvungna att göra hål i golvet, ett rätt så stort sådant för att kunna flytta på rör & avlopp.
Sen var det dags att välja kakel/klinker. Jag hade sett en snygg bild med en mosaik i duschen, så det ville jag köra på. Vi hittade denna varianten på Svenska Kakel i Ödåkra, sen för att hålla det ”enkelt & cleant” i övrigt körde vi på enkla vita plattor – 15×15 på vägg, satt med halvförband samt 20×20 på golvet.
Efter

Då vi ville satsa på lyx valde vi dusch & blandare i Guld. Vi valde guld i köket och jag vill gärna hålla den röda tråden och fortsätta det temat i badrummet – och det blev så bra! Riktigt lyxigt.
Vi stötte på flera problem då vi inte kunde få tag i guldrör.. (Då vi hade synliga rör, och inte kunde ”bygga” in de, då det hade minskat badrummet ytterligare) Vi letade & letade, vi testade med silver & koppar men inget blev bra. När man hade lagt de pengarna på en gullig dusch ville man ju inte ”förstöra” utseendet med ”fula” rör. Så vi sprayade de helt enkelt! Köpte en massa olika sprayburkar, ”Primer”/Grundfärg – Guldfärg & en lack med h20 skydd. Perfekt!
Dusch & Blandare kommer ifrån Dusch Byggarna, Kommod från IKEA, Bänkskiva i marmor från Helsingborg Sten, Vask från Bauhaus, läderknoppar från Alla Beslag & taklist från D-Cor.

Badrummet är det rum som vi inte riktigt är klara i. Vi har köpt en supercool spegel som ska upp och hänga, sen tänker vi några enkla hyllplan (på vita väggen höger om duschen) med lite vikta handdukar, ljus & en växt så man får in lite grönska här…

•••

3 timmar senare är jag klar med inlägget..
Det hade betytt så mycket om ni ville skriva en liten kommentar eller ”gilla” inlägget på ♡ där nere…

Nu är vi äntligen klara med renoveringen, och det är så fruktansvärt skönt.
Resan har varit rolig, men också väldigt lång, krävande och jobbig i vissa stunder.
Men nu sitter vi här i vår fina färdiga lägenhet och ler, wow vilket hem vi har skapat!

Tack till alla duktiga hantverkare, familj & vänner som hjälpt oss med denna renoveringen

17 kommentarer till “Före/Under/Efter Renovering!

 1. Otroligt bra det blev. Wow-känsla på allt! Är så imponerad för att det är så noga och smakfullt planerat. Grymt min vän vilken resa Ni har gjort. Massor av ”lajks” *leer* och hjärtan till Er. Kram på Er!

  1. Åh min fina vän! Dina ord värmer så!! ❤️️❤️️ tusen tusen tack!!
   Haha du är underbar! Största kramen till dig! Du får komma förbi på en fika en dag! ❤️️

 2. Vilken dröm ni skapat er och jag älskar fönstret ni satte in i köket, wow! Smakfullt och elegant… Tack för att vi har fått se och läsa om er resa. Lycka till nu i er fina lägenhet och njut av er dröm.

  1. Tusen tack Jenny för din fina kommentar, vad glad jag blir!! 🙂 Stor kram!

 3. Ni har jobbat som bara den men så snyggt och perfekt in i alla detaljer det har blivit.
  Så stolta över er och glad att ni fick till allt ni hade önskat.
  Inte för ingenting att du är duktig på styling också.
  Lycka till i er underbara lägenhet
  <3 Puss

  1. Tack finaste mammi <3 ni är underbara! Vi är så nöjda – helt galet underbart! Kram

 4. Ja vilken resa ! Det är alltid kul att göra en renovering till kund som verkligen lägger sin själ i att få det lilla extra och som löper linan ut i minsta detalj.
  Det viktiga i en sådan här renovering är att ha en öppen dialog med kunden vad som går att genomföra och vad det kostar , allt går att lösa men till vilket pris.
  Slutresultatet blev över förväntan och kunden är mer än nöjd vilket ger mig som hantverkare en otrolig skön känsla av nöjd kund.
  Kund och kund nu är det ju min dotter och hennes kille vi renoverat åt så det är ännu viktigare med ett bra slutresultat eftersom man är där på besök ofta.

  1. Finaste pappa! Du är väl underbar! Vi är så nöjda över ditt jobb och expertis. Inte många som du.. Älskar dig!
   haha, bra att du gjorde ett bra jobb nu när du ska komma och besöka ofta <3 Kram

 5. Wow! Så snyggt Denice! ❤
  Alla detaljer och material och färgval. Så himla fint!
  Har samma golv (fiskben) i tv-rummet här hemma och blir inspirerad att slipa och vitolja här med. Har du tips på hur ni gjorde eller vem som gjorde det åt er och vilken olja ni använt så tas dessa tacksamt emot 😄
  Men hela lägenheten alltså, såå snyggt! 👌🏼 tack för ett inspirerande inlägg!

  1. Tusen tack! 🙂 Vad glad jag blir av din kommentar! Ja – vi blev supernöjda! Det är däremot inte många som rekommenderar att vit-olja ”röda” golv som fiskbensparkett, då de inte vet hur det beter sig efter några år. Det är tydligen lätt att det gulnar, men det hoppas vi inte. Vi köpte till ett ”underhållningsmedel” för att förlänga livstiden på det 🙂
   Vi hade en man som heter Svenne (Christianssons Golvslipning AB) i helsingborg. Lycka till!

  1. Åh tuusen tack kära du! Vad glad jag blir! Tack själv 🙂 :*

  1. Tusen tack! 🙂 Absolut, de kommer komma rullandes nu! Håll dig uppdaterad på bloggen & insta så kommer du få se fler 🙂

 6. vilken tur jag ramlade in på din helt underbara lägenhet! brukar följa en av bloggarna här och drogs till ert projekt. helt makalöst vackert och vilka detaljer ni fått till!

 7. Gud så fint! Undrar hur lång tid det tog att göra och vad är det för silja golv ni valde? Var det massivt, lamell eller parkett? var det färdigbehandlat eller gjorde ni det själva?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg