SOVRUMSINSPIRATION.
 

Vilken sovrumstyp är Du?

Oavsett rum i hemmet så finns det otroligt många stilar man kan följa och välja.
Idag valde jag att skriva lite om sovrummet…

Ett rum som många ”glömmer” bort. Det är trots allt bara ett rum vi sover i, och sällan har folk i.
Sant, men – inreder vi bara för andra?

Till en viss del gör vi säkerligen det, för att kunna fota och dela med oss av vårt hem på sociala medier, för att inspirera andra.
Men vi får inte glömma att vi borde göra det för vår Egen skull. För att vi ska bli nöjda och må bra i det rummet.

Det finns många olika vägar man kan ta när det gäller inredning i just sovrummet.
Jag gillar själv den ljusa, naturnära stilen. Det är trots allt här inne vi ska slappna av och ro om oss själva. Starka färger kan istället för att få oss avslappnade – få oss att bli pigga & aktiva.

Mina viktigaste 3 tips i Sovrummet är:

• Unna dig en skön säng & sköna (+ gärna fina) sängkläder.
Det kanske inte är den roligaste kostnaden, men tänk så mycket tid vi spenderar i detta rum. Ska vi inte vara värda en bra säng och sköna sängtextilier? Oavsett om man kör dubbeltäcke eller enkeltäcke tycker jag man bör matcha dessa. Sängtextilier som överkast/pläd/prydnadskuddar är också en viktig del för att få till den mysiga känslan här inne.

• Välj jordnära eller pastellfärger på väggar & inredning.
Färg kan vara fint, absolut. Men just här inne hade jag rekommenderat att satsa på jordnära färger just för att få oss att gå ner i varv och inte bli stressade eller för aktiva. Om man inte gillar vitt finns det gott om valmöjligheter. Tapet i en sandliknande utformning är också väldigt vackert, om man vill ha något utöver det vanliga…

• Växter & Belysning.
Vi behöver de i alla rum, men i olika mängder och sorter. Växter bör man placera i fönster, men gärna fler än en växt i ett rum. Kanske kan man ställa en på byrån, i ett stilleben. Eller kanske en större växt i en fin kruka/urna på golvet? Små vaser med ett litet blad/blomma på sängbordet älskar jag. Doftar ljuvligt och väldigt fint att vakna till. Belysning – här inne bör man satsa på belysning som går att höja/sänka. När man ska städa är det bra att kunna dimma upp – men annars bör det vara en mörkare ljussättning. Optimalt är en taklampa, 2 sängbordslampor (ev. 2 läslampor på väggen) samt någon form av belysning i fönster/på byrå.

Det finns inget rätt och fel. Hitta en stil som passar Dig och jobba utifrån den.
Men försök alltid hålla en röd tråd så det inte känns för ”spretigt” i rummet.
Lycka till!

Rekommenderade inlägg