Nyttiga Kokosplättar ♡


I Helgen letade jag runt efter ett nyttigt recept på pannkakor/plättar och fann detta receptet från Amelia’s blogg – HÄR – och bara kände “Detta måste jag testa”…

För er som vill testa kommer receptet här! Det gick väldigt snabbt att blanda ihop, och lika så att göra. Så kan definitivt rekommendera er att testa det!

Små glutenfria kokospannkakor
2-3 portioner

Som alltid, kan man alltid välja att smaksätta & dekorera med vad man känner för/har hemma. Jag valde att hoppa över kanelen denna gången, men säkerligen supergott! Som topping hade jag blåbär, grekisk yoghurt, honung & hackade valnötter. Nästa gång kommer jag nog köra på jordgubbar/hallon.

4 medelstora ägg
1 dl kokosmjölk/mandelmjölk
4 msk kokosmjöl
En nypa salt
1/4 tsk vaniljpulver
(Kanel efter smak)

Vispa upp ägg och mjölken lite lätt i en skål. Tillsätt kokosmjöl, salt, vaniljpulver och eventuell smaksättning.
Stek små klickar av smet i smör eller kokosolja.

_________________________________________

In English
Gluten free healthy coconut pancakes
2-3 servings

As all recepies you can add different flavors/ingredients but I made them like the recepie below. For toppings I went with blueberries, greek yoghurt, honey and walnuts. But next time I will go with strawberries or raspberries. For toppings, look what you have at home or choose the things you like.

4 medium eggs
100 ml coconut milk/almond milk
4 tbsp coconut flour
Pinch of salt
1/4 tsp vanilla powder
(Cinnamon, to taste)

Whisk eggs together with the milk in a bowl. Add rest of ingredients and stir until smooth. Cook in a skillet with butter or coconut oil.

Enjoy!

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *