Inspiration till Nya drömhemmet.

foto: @banda.property

foto: @eklundstockholmnewyork

foto: @eklundstockholmnewyork

foto: @colinking

foto: @eklundstockholmnewyork

foto: @thedecorinspiration

foto: @mouchecollective

 

Bjuder på lite underbar inspiration denna söndag eftermiddag.

Redan när vi hade köpt denna lägenhet, innan vi fick tillträde började jag leta inspiration.
Instagram är ju en fantastisk plattform för inspiration. Helt galet hur många vackra hem & konton som finns i världen. Ovan är några av mina favoriter just nu. Som ni ser finns det en gemensam nämnare – väggpaneler/lister. Vi älskar det!
Ni som följt mig länge kommer ihåg vår gamla lägenhet, där vi byggde en väggpanel i vardagsrummet?
Jag älskade den, men nu är det dags att testa något nytt! Mitten-rummet av våra 3 rum i fil kommer ha kök & matplats och mycket väggyta kommer försvinna till kök, industri vägg osv, så därför har vi valt att köra detta rum utan lister. Här kommer vi satsa på en varm ljus grå färg som kommer bryta lagom mycket mot det vita och ge uppmärksamhet till de fantastiska stuckaturerna i detta rum.

I vardagsrummet kommer vi köra stora ”speglar” på väggarna, lite som bilderna 3 & 4 och i vårt sovrum – som blir ett lite senare projekt vill jag skapa något liknande den sista bilden. Hur magisk?

I förra inlägget visade jag upp lite färgprover jag införskaffat mig. Är tyvärr inte nöjd med någon av de. Upplevs faktiskt bättre på bild än i verklighet (för er som såg bilden). Så igår köpte vi hem 4 nya kulörer som jag håller tummarna för kommer bli bra!

Tanken är en ljusare varm grå i kök/matsal och våra 2 små hallar. Inte bara vitt, men ändå inte för mörk. Den ska bryta lagom mot stuckaturerna, för att sedan matcha kulören i vardagsrummet som gärna får vara lite mörkare, också den i en varm grå ton, eller ”greige”.
Om en liten stund ska jag måla lager 2 och imorgon bitti ser vi det ”färdiga resultatet” och kommer därefter välja färg. Så spännande!

 

Önskar er en fin söndag.

Kram, Denice

Rekommenderade inlägg