TUR & RETUR: STOCKHOLM



 

STOCKHOLM PÅ EN DAG!

 

Lets face it. Man kan inte hinna med Allt i denna huvudstad på en dag, men man kan hinna se mycket!

Anledningen till resan upp: Besök hos en av våra leverantörer i deras showroom, med beställningar till hösten & julen. Vi brukar åka upp och hälsa på/handla 2 gånger om året ungefär, älskar dessa resor!

Jag & Mami flög vid 9 tiden, landar 10, och sen taxi till showroomet. Vi var där från 11 till 15. Däremellan åt vi en fantastiskt god lunch på München Bryggeriet på Söder Mälarstrand. Jag testade Poké Bowl för första gången – kan vara det godaste jag ätit!! Så, om ni är i krokarna eller ska upp till huvudstaden – testa den. Vi hade sån otrolig tur med vädret, solsken & runt 10°. Vid lunch hittade vi en uteplats i lä – wow, säkert 15°… Underbart!

Efter shoppingen där, promenerade vi vidare mot stan.
Vi passerade gamla stan och strosade lite, och sedan vidare mot Kungsträdgården. Jag hade hoppats på att lite träd hade slagit ut, men dessvärre var de fortfarande lite grå och tråkiga – så några sådana bilder blev det inte tyvärr.

Vi tog några omvägar för att se lite nya gator & hus. Det finns så galet många vackra hus i denna stad. Arkitekturen är magnifik. Jag kan gå i flera timmar och bara kolla på hus!

Sen tog vi en tur till Saluhallen och kikade på all fantastisk mat & delikatesser, blomstertorget utanför är en utflykt bara det, sååååå fint!

Sen blev det: UPPDRAG Inredningsbutiker.

Först ut: DIS INREDNING




Bilder: Lånade av sköna hems bloggare ”Mormorsglamour” (Klicka på texten för att se hennes inlägg)

Ligger: Lästmakaregatan 5

DIS Inredning. En suuuuperfin butik. Väldigt snygg inredning. Prisklass: Medel-Hög.
I butiken kan man hitta större möbler som mindre inredningsdetaljer & superfina mattor.

Absolut värt ett besök!

NEXT UP: STILRUMMET



Ligger: Brahegatan 19

STILRUMMET. En supermysig butik.
Till kvadratmetern inte allt för stor, men gott om fina saker på den ytan.
Härliga Marie som äger den är fantastiskt duktig på möbler & måleri och väldigt kreativ och gör ständigt om i butiken. En härlig stil av vintage, shabby chic och industriell. Prisklass: Låg-Mellan

Absolut ska ni hit! Bra service & mycket inspiration.

 

SIST UT: DUSTY DECO
& Christoffers Blommor




Vid Dusty Deco’s ingång pryder Christoffers Blommor entrén med magiska blommor & växter.

WOW. Helt enkelt!
Ja ni ser ju entrén.. Mamma mia!
Om det inte vore för att vi skulle promenera hela dagen och sedan ta flyget hem hade jag gärna handlat på mig en massa härliga blommor härifrån!

Ett måste att gå hit!





Ligger: Brahegatan 21 (bara ett stenkast ifrån Stilrummet)!

DUSTY DECO. En favoritbutik, har varit här en gång innan – men nu har de bytt ägare och koncept litegrann.
En magisk lokal. Utifrån sett ser det inte så stort ut, men väl inne öppnar en helt ny värld upp sig. De specialiserar sig på vintage möbler i kombination med superdesign möbler & prylar. En riktigt cool butik! Prisklass: Hög

Kanske inte butiken man går in i för att storshoppa (beroende på storleken på plånboken då kanske) Men verkligen en butik man går till för att fylla på med inspiration & nya idéer!

TIME FOR: DINNER!
@ Strandvägen 1




Efter att ha promenerat runder i dryga 2 timmar och fyllt på inspirationen & idéerna så var det dags att börja avrunda dagen med något i magen. Först tänkte vi en fika, men då vi skulle komma hem sent så tänkte vi att det nog var bättre med mat.

Vi hade promenerat förbi Strandvägen 1 tidigare och det såg sååå mysigt & härligt ut på deras uteservering. Solsken, marmor bord & vackra blommor på bordet. Så det fick det bli!

Vi fick ett härligt bord ytterst i solen, med terassvärmare ovanför oss. (Även fast det var sol så var det ändå lite småkyligt i luften, så den var guld värd!)
Vi tog in 3 förrätter och delade på – SÅÅ GOTT!

Blomkålssoppa med äpple, tryffel & annat gott / Buffel Mozzarella med tomatsalsa, pinjenötter, basilika / Ibercio skinka – rakt upp och ner.

Absolut värt ett besök, för att bara ta en drink eller äta.
Uteserveringen – toppklass!

Här avrundade vi kvällen, efter middagen hoppade vi in i en taxi, sen tog vi kvällsflyget hem.
En helt perfekt dag! Varför inte spendera en vanlig tisdag i soliga Stockholm liksom.
Vi ses snart igen fina stad.

Rekommenderade inlägg