Spontantripp till Göteborg!
Absolut älskar att vara spontan. 
Igår, lördag var en sådan dag.

Vi vaknade upp i ett grått och trist Helsingborg, vi kände för att hitta på något!
Vi hade pratat om Köpenhamn men vädret där såg inte mycket bättre ut, så vi gick in i väder appen och kikade efter vart det var sol någonstans – Göteborg. 
Så var det bestämt! Vi gjorde oss i ordning och stack iväg på en mysig och spontan roadtrip. Första stoppen var Café ”Två Systrar” för att köpa med oss frukost.

Sen hade vi en mysig stund i bilen med bra musik, god mat och en massa prat.
Drygt 2 timmar senare parkerade vi i ett soligt och somrigt Göteborg.

Vi gick en promenad i staden, tog en sväng förbi ”Trädgården” och besökte det fantastiska växthuset, hur har jag missat detta? Helt magiskt ställe… Dock höll det en temperatur på ca 30° där inne…

Klockan började närma sig stängning i butikerna så vi promenerade till Artilleriet för att andas in en stor dos av inspiration. Sedan gick vi vidare till Grandpa och kikade lite. Därefter gick vi runt huset för att besöka världens mysigaste blomster & inredningsbutik Floramor & Krukatös – hade kunnat handla på mig allt där inne. Deras innergård är helt magisk också! Ett måste om ni är Göteborg.

Sen började vi bli sugna på lunch, så vi gick till den mysiga uteserveringen vid Stora Teatern där The Barn har öppnat under sommaren. Vi beställde varsin sallad, jag tog den med varmrökt lax och Marcus med flankstek – SÅ GOTT! Sen ett glas bubbel & Mojito på det.. I solen, med härlig musik och utsikt.

Där satt vi en lång stund och bara snackade och njöt av dagen. Tänk så kul att vi bara stack iväg istället för att bara vara inne hemma i lägenheten med regn utanför fönstret. 

Sen blev det en liten promenad i stan och lite shopping. Vid 18 tiden gick vi tillbaka till bilen och körde mot kvällen restaurang. Inte visste jag att det som väntade var i princip det finaste & mysigaste stället i Sverige (som jag varit på) Vi landade på Olssons Vin på Tredje Långgatan – världens mysigaste ställe.  (Flera bilder kommer i ett nytt inlägg!)

Där satt vi hela kvällen och åt gott, pratade och drack gott.

Den bästa Lördagen på väldigt länge. 
Jag vill därmed slå ett slag för spontanitet & våra fina städer i landet!

2 kommentarer till “Spontantripp till Göteborg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg