Österlen Guide No.1
Roadtrip -> Österlen.

I söndags packade vi våra väskor för att sticka iväg på en liten roadtrip söderut.
Jag & min älskling fick det i födelsedagspresent av mina föräldrar. En övernattning på ett fantastiskt ställe på Österlen, och självklart skulle vi passa på att besöka massa trevliga ställen på vägen.

På söndag morgonen hade vi egentligen ingen aning om vart vi skulle åka & besöka – men tack vare era fina kommentarer på instagram om tips & förslag fick vi 2 fullspäckade dagar. ♡

STOP 1.

Friden Gårdskrog.

Ett mysigt ställe långt ut på vischan med magiska pizzor hade vi hört, så dit åkte vi först för en god lunch i det blå. Vi hade nämligen fantastiskt fint väder på söndagen så vi satt ute i deras mysiga trädgård.
Pizzorna var absolut supergoda, (men vi är nog väldigt bortskämda hemma i Helsingborg där det är liknande pizzor..)
Vi var supernöjda med allt förutom servicen tyvärr… Vi fick inte direkt något trevlig bemötande, och fick vänta länge på att beställa, visade sig att de hade glömt oss eftersom vi satt ute. Så tyvärr blev det ett litet minus för oss …

Men annars kan vi varmt rekommendera det!

 

 

STOP 2.

Mandelmanns Trädgårdar

Efter att vi hade avslutat vår pizzalunch bokade vi 2 biljetter till Mandelmanns trädgårdar. Vi hade sett & hört att man var tvungen att boka inträde, och när vi kollade hemsidan på morgonen var det fullt på söndagen – men sen kollade vi igen efter lunchen och då fanns det plats! Så vi bokade 2 biljetter och körde dit. Bara 10 minuters bilfärd bort fann vi denna stora lummiga och mysiga trädgård.

Ingen av oss har faktiskt sett serien, men jag som älskar Sofiero Slott, blommor & mysiga ställen kände att det var ett litet måste nu när vi ändå var här.
Vädret var ju underbart vackert, så vi var helnöjda.
Vi strosade runt bland äppelträd, rabatter, små sjöar, land & växthus. En så mysig miljö helt enkelt. Man märkte att det var slut på säsongen då en del växter var färdig blommade men det var väldigt fint ändå. Det bästa med att komma lite senare på dagen och på ”lågsäsong” var att det inte var så mycket folk, vi kunde strosa runt själva och bara njuta av stillheten och all växtlighet.

Efter en lång promenad satte vi oss och tog en liten fika vid ett mysigt bord bland kållandet & äppelträden och hade det fina huset framför oss och njöt i solen.

Absolut värt ett besök om man är i krokarna!
Inträde 80kr/person.

 

 

Runt 16.30 tiden började vi rulla ”hemåt” – till nattens boende, inget mindre än fantastiska Karlaby Kro.
En idyll bland åkrarna…

Ser ni huset? Mitt absolut drömboende, vitt hus med spröjsade fönster, halmtak, gamla stenar på hela innergården och pampiga men lummiga träd & buskar. Jag kom till himmelriket…

Fler bilder kommer i ett separat inlägg inom kort! 

1 kommentar till “Österlen Guide No.1

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg